Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Alina (Chercea) Closca

Psiholog clinician, Psihoterapeut, Logoped

Varsta: 35 ani
Expert in: Psihologia copilului, Psihotraumatologie , Analiza tranzactionala, NLP
Apreciere
Barbatii si varstele lor...

Poza
30 Iunie 2011

Iata cum se vad barbatii prin ochii unui psiholog:

BARBATUL DE 20 DE ANI

“Ca la 20 de ani” este o expresie preferata de barbatii trecuti de prima tinerete, dar care simt inca energia si entuziasmul barbatului de 20 de ani. Entuziasmul vine din libertatea pe care tanarul barbat de 20 de ani si-o ofera. El are libertatea de a se exprima in stilul propriu respectand sau nu standardele majoritatii. Placerea de a experimenta si de a vedea cum este sa faci lucruri de oameni mari, il fac pe barbatul de 20 de ani sa adopte comportamentul “unui motor turat”.

Viata fara limite” este motto-ul varstei de 20 de ani, iar credinta ca totul este posibil constituie un element important in evolutia psiho-sociala ulterioara a barbatului de 20 de ani.

 BARBATUL DE 30 DE ANI

“Tanar de 30 de ani caut job sau…caut nevasta” asa se poate descrie barbatul de 30 de ani “….in cautare de…”.

Cu un bagaj solid de experiente si experimente, barbatul de 30 de ani simte nevoia sa aiba ceva al lui: casa lui, masina lui, jobul lui, sotia lui.

Aceasta nevoie de a se “improprietari” din banii lui sau ai altora, il ajuta sa-si concentreze atentia si energia pe niste obiective clare si realizabile.

Spiritul competitiv masculin il ambitioneaza sa faca lucruri prin care sa se remarce. Aceasta atitudine il ajuta sa performeze si sa se dezvolte socio-profesional.

BARBATUL DE 40 DE ANI

Barbatul de 40 ani intra in categoria de “business man”. Matur, stapan pe sine si pe viata lui, el stie cand sa riste si cand nu, atat personal, cat si profesional.

Dinamica vietii lui se schimba odata cu depasirea pragului de 40 de ani. Barbatul de 40 de ani intelege valoarea timpului personal si a calitatii oamenilor din jurul sau. El investeste mai mult in familia sa si in hobby-urile sale.

Motto-ul barbatului de 40 de ani este “norocul ti-l faci cu mana ta”.

BARBATUL DE 50 DE ANI

Barbatul de 50 de ani traieste frica apropierii de varsta batranetii. Stresul interior il indeamna sa se implice in activitati si experiente noi si aparent nespecifice varstei: incepe o noua facultate, divorteaza, isi gaseste o iubita mult mai tanara sau dezvolta o noua afacere.

 “Eu nu sunt batran”
acesta este mesajul pe care il transmite barbatul de 50 de ani, a carui tumult interior se perturba si mai mult daca in viata lui au aparut si nepotii.

BARBATUL DE 60 DE ANI


Barbatul de 60 de ani care isi accepta varsta, poate trai cea mai frumoasa perioada din viata sa. Cu sau fara probleme financiare, el se poate bucura de realizarile sale si poate impartasi din cunostintele si experientele sale de viata. Daca problemele de sanatate nu sunt un obstacol de netrecut, atunci barbatul de 60 de ani savureaza din plin tot ce viata ii poate oferi. Accentul se pune pe hobby-uri, pe lucrurile neterminate si nevazute pana atunci.

Motto-ul barbatului de 60 de ani este “viata este prea scurta pentru a nu fi traita din plin.”

Alina Chercea Closca
Psiholog clinician, Psihoterapeut, Coach
Cabinet individual de psihologie Egosano
egosano.wordpress.com


Numar vizualizari: 6553
Adauga comentariu