Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Angela Cojocaru

Consilier psihologic

Varsta: 57 ani
Expert in: Psihologia cuplului, Psihotraumatologie
Apreciere
Remedii florale pentru tulburarile emotionale - Florile lui Bach

Poza
23 Aprilie 2012

Edward Bach a fost unul din cei mai renumiti cercetatori de la inceputul secolului XX; nascut in Anglia, el a studiat medicina, devenind apoi unul dintre cei mai fideli adepti ai medicinei naturiste. Dr. Bach este creatorul unor asa-numite remedii florale pentru "maladiile spiritului", fiind convins ca, pentru a vindeca trupul, mai intai trebuie sa tratezi sufletul.

"Florile lui Bach" sunt, de fapt, 38 de chintesente florale, fiecare dintre acestea fiind destinata unei anumite maladii.

Interesat este si modul in care medicul englez a descoperit influenta plantelor, in special a florilor, asupra mentalului uman. Plecat intr-o vacanta la tara, hotarat sa se relaxeze citind cat mai mult, dr. Bach a descoperit cu stupoare ca, in locul valizei cu carti, luase o geanta plina cu… pantofi. Dezamagit de greseala sa, medicul a decis sa se relaxeze in unicul mod ramas, adica plimbandu-se si admirand natura.

Intr-o zi, oprindu-se pentru a se odihi la umbra unui arbore, el a constatat ca starea sa de spirit s-a imbunatatit simtitor si a ajuns la concluzia ca acest lucru i se datoreaza... influentei copacului! Din acel moment, urmatorii sase ani au fost dedicati numai studierii plantelor si a efectului acestora asupra dispozitiilor sufletesti ale oamenilor. Rezultatul a fost, cu adevarat, impresionant: 38 de remedii florale, care, in timp, s-au dovedit a fi incredibil de eficiente in tratamentul diverselor boli.
   

Principiul "Florilor lui Bach"

Pentru dr. Bach, orice persoana care sufera de afectiuni fizice are o problema legata de spiritul si constientul sau. In concluzie, pentru a rezolva afectiunea respectiva, trebuie descoperit dezacordul intre spiritul - aspiratiile, visele unei persoane - si modul concret de viata - nivelul social, relational, etc. Astfel, remediile florale nu sunt destinate, de fapt, problemelor de natura fizica, ci cauzelor sufletesti (mentale) care le provoaca.

De asemenea, trebuie stiut ca un tratament poate dura mai multe saptamani pana cand se ajunge la un rezultat satisfacator. Rabdarea si increderea sunt conditii esentiale pentru reusita curie cu "florile lui Bach".

Cum se prepara?
In primul rand, florile se culeg cu foarte multa atentie, avandu-se grija ca mainile sa nu fie atinse direct de tulpina (se foloseste eventual frunza altei plante pentru a le culege). Aceeasi persoana trebuie sa se ocupe de culesul si prepararea chintesentelor. Dupa aceea, plantele sunt conservate cu multa grija, amestecate cu apa unui izvor curat, pentru a se asigura calitatea dorita. Apoi, se ia o sticla de un litru si se toarna in ea 200 ml de alcool bine rafinat, adaugandu-se apa de izvor.

Pasul urmator: se umple, in proportie de 9/10 o fiola sterila de 50 ml cu amestecul descris mai sus, adaugandu-se ulterior extractul plantei dorite. Atentie: nu se amesteca de mai mult de sase ori. Este, de asemenea, foarte important ca flaconul sa fie bine inchis.

Se respecta urmatorul mod de administrare: dimineata, inainte de micul dejun, se pune pe limba continutul unei jumatati de pipeta, iar seara se repeta procedeul. Dupa ce ati efectuat operatiunea, trebuie sa va odihniti timp de 15 minute. O fiola trebuie consumata in cel mult 15 - 21 de zile. Un alt amestec poate fi preparat dupa aceasta perioada, dar numai daca este absolut necesar.

De retinut: fiecare fiola este recomandata unei singure persoane.

Recomandari

Tulburarile afective cele mai importante, carora le sunt destinate remediile florale, sunt: frica (anxietatea), lipsa de incredere, singuratatea, hipersensibilitatea, disperarea (depresia), egocentrismul.

• Pentru frica: flori de plop (anxietate, teama de origine necunoscuta); cires (frica de a pierde controlul); castan rosu (frica pentru altii, in special pentru persoanele dragi).

• Pentru singuratate: clematita (atractia trecutului, refugiul in vis); caprifoi (nostalgie, tristete); castan alb (obsesii, insomnie); mugur de castan (impulsivitate); floare de maslin (epuizare); violete (dorinta de izolare).

• Hipersensibilitate: clematita (nevoia de a fi dependent de altii); pin (sentimente de culpa inutila, dorinta de a-si asuma greselile altora); frunze de nuc (nevoia de protectie, de relatii cu oamenii).

• Disperare (depresie): flori de ulm (frica de a fi depasit de probleme, de surmenaj); carpen (extenuare, frica de esec).

• Egocentrism: cicoare (excesiv de legat de afectiunea altora); castanul rosu (frica fata de societate); vita-de-vie (dorinta de a-si impune ideile cu orice pret).
 

Angela Cojocaru
Psiholog medicina muncii, Consilier psihologie


Numar vizualizari: 3297
Adauga comentariu