Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Poza specialistului Delia Aldescu (Ciobancan)

Sunt offline

Trimite-mi o intrebare


Program de lucru

  • Luni:
  • Marti:
  • Miercuri:
  • Joi:
  • Vineri:
  • Sambata:
  • Duminica:

Delia Aldescu (Ciobancan)

Consilier marital, Psihoterapeut de familie si cuplu, Hipnoterapeut, Psiho-oncolog, Coach

Varsta: 41 ani
Expert in: Psihologia cuplului, Psihologia copilului, Psihotraumatologie , NLP
Apreciere
Amatorii de senzatii tari

Poza
05 Noiembrie 2011

Amatorii de senzatii tari creaza realitati, expun orbitor partea palpitanta a lucrurilor, citesc vulnerabilitatea unei femei printr-o scurta conversatie si stiu instinctiv cum sa exploateze punctele vulnerabile pentru a obtine un avantaj si pentru a controla.

Comportamentele cutezatoare ale amatorilor de senzatii tari fascineaza multe femei. Daca sunteti o femeie careia ii place senzatia provocata de un val de adrenalina sunteti in apropierea unui amator de senzatii tari. Unii aventurieri cauta femei cu instincte materne fiindca acestea cad mai usor in plasa. Sunt experti in a recunoaste femeile care au dezvoltata latura afectiva de ingrijitoare si salvatoare.

Amatorii de senzati tari au o tendinta alarmanta de a ignora legea, cum ar fi contraventii legate de sofat, probleme cu drogurile si alcoolul, agresiunea fizica si alte restrictii legale. Sunt infractori si batausi imaturi si au un sarm superficial asupra femeii lui, care este temporar in viata proprie.

Desi uneori poate fi greu sa recunosti acest tip de barbat fiindca are abilitatea de a-si ascunde trasaturile negative la inceputul relatiei, voi insira cateva caracteristici: inselator, nelegiuit, egocentric, dependent de adrenalina, abuz frecvent de substante, agresiv fizic sau verbal, superficial, incapabil de a stabili legaturi afective cu ceilalti, iresponsabil, oportunist, imprevizibil, perspicacitate primitiva, sarm superficial, incapabil sa iubeasca asa cum intelegem noi iubirea.

Ca si tehnici de manipulare acesti barbati joaca rolul indragostitului la prima vedere intrand intr-o falsa intimitate. Manipuleaza adevarul incepand de la a-si da o identitate falsa pana la a  apela la femei ca la o sursa gratuita de rezerve care pot fi bani, sex, droguri, inventand tot felul de scenarii. Ofera complimente, plin de sarm si magulitor, creaza utopii pentru a atrage atentia si a-si invalui femeia in ideea unei fericiri pana la adanci batraneti.

Deceptia este tactica cel mai des folosita de Amatorii de senzatii tari spre a-si manipula victimele. Obtin ce vreau fara mustrari de constiinta, fiindca sunt mincinosi patologici, care pe deasupra sunt incapabili sa inteleaga, sa simta sau sa iubeasca.

Utilizand tipul psihologic al magicianului si folosirea artificiilor pseudo-psihologice, asociata cu maestrul spiritist Derren Brown si alte tehnici cum ar fi programarea neurolingvistica, nicio femeie nu este imuna in fata unui astfel de barbat.

Tinerele care cred ca sunt in cautarea barbatului ideal, il cauta pe opusul acestuia, deoarece acesta se dovedeste a fi de obicei seducatorul charismatic si misterios. Insa aceasta e o atitudine profund daunatoare.

Gastile de motociclisti, mafia, bandele de detinuti si gastile de cartier prospera de antisociali si amatori de senzatii tari. Acestia au succes deoarece multe persoane prefera sa fie pacalite decat sa auda un adevar dureros, mai ales daca acel adevar cere o actiune.

Daca va bucurati de o viata palpitanta alaturi de un barbat amator de senzatii tari si vreti sa va salvati relatia, va fi necesar sa faceti cateva schimbari de comportament. Acestia sunt atrasi de tot ce e nou si neprevazut si nu de relatiile de lunga durata deoarece fericirea domestica nu este elementul lor.

Pentru a incuraja cooperarea  si a profita de oferta, fi dreapta, rezonabila si iertatoare dar nu uita ca, comportamentul lui trebuie sa aiba consecinte chiar daca toata viata a incercat sa scape de ele. Nu te lasa amagita de pretexte, fi consecventa si nu-i permite sa te manipuleze.

Stabileste-ti prioritatile pe o lista cu lucruri ce le vrei schimbate, in ordinea importantei si, ai rabdare. Evita capcanele invinuirilor ori de cate ori nu-si asuma vina, fara sa te lasi amagita de sarmul sau, cerand dovezi daca te indoiesti de spusele lui; utilizeaza-ti logica si intelectul; nu te astepta ca el sa renunte la comportamentul acuzator; nu incerca sa-l salvezi; daca simti teama, asculta-ti instinctele; pastreaza limite ferme, cunoscand responsabilitatile si unde se termina acestea si cere-i sa-ti spuna adevarul chiar daca e dureros.

Conditiile supravietuirii unui amator de riscuri in compania unui amator de senzatii tari sunt:
- stii ca afirmatile lui sunt doar vorbe in vant, faptele sunt dovada schimbarii;
- nu tu ai luat-o razna, el face lucruri ciudate;
- ai aceleasi puteri si optiuni ca si el: poti parasi relatia, o poti schimba sau o poti accepta asa cum este;
- ai incredere in fortele proprii si atunci cand ceri ajutor specializat.

Atractia fata de un amator de senzatii tari incepe sa paleasca atunci cand intelegem pericolele care o insotesc. Ceata se va risipi odata cu largirea cunostintelor despre tipologia partenerului iar asteptarile din spatele unei relatii va vor pune adanc pe ganduri.

Delia Ciobancan,
Psihoterapeut, Consilier Psihologic

Cabinet Individual de Psihologie Delia Ciobancan
http://cabinet-psihologic-online.ro/

 


Numar vizualizari: 3912
Adauga comentariu