Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Poza specialistului Luminita Carmina Codrescu

Sunt offline

Trimite-mi o intrebare


Program de lucru

  • Luni: 8 - 23
  • Marti: 8 - 23
  • Miercuri: 8 - 23
  • Joi: 8 - 23
  • Vineri: 8 - 23
  • Sambata: 8 - 23
  • Duminica: 8 - 23

Luminita Carmina Codrescu

Psihoterapeut in probleme de cuplu si familie, Psihosexolog

Varsta: 54 ani
Expert in: Psihologia cuplului, Psihologia copilului, Psihotraumatologie , Sexologie, Analiza tranzactionala, NLP, Consiliere in cariera
Apreciere
Manifestul posibilei sotii

Poza
28 Octombrie 2011

Stiu - suntem foarte diferiti si totusi semanam intrucatva. Avem in comun pasiuni si idei, preferinte estetice si impulsuri primare. Vorbim aceeasi limba si respectam, slava Domnului, aceeasi ortografie si aceeasi ortoepie.

Ne autoironizam si simtim aceeasi placere in agera satira si omnipotentul umor. Avem acelasi respect pentru traditie, pentru munca, pentru viata. Iubim in egala masura animalele si copiii. Chiar si ai altora.

Ne plac prietenii pe care ni-i facem pe criterii de toleranta, respect, autenticitate, daruire. Ne plac muzica, dansul, voia buna, plimbarile lungi, filmele, cartile, chiar daca pe coperta scrie altceva. Ne place vantul care adie prin plete cu viteza, pentru ca asta inseamna un pas mai aproape de finish si o secunda in plus castigata in lupta cu moartea.

Ne place sa privim cerul asa cum este el, cu nori sau cu soare, sa admiram apusul si pasarile ce-l brazdeaza.

Ne place sa ne cuibarim fiecare in adanciturile celuilalt, sa punem urechea la pulsul cald si viu si sa ne acordam propriul puls, apoi sa ne abadonam visarii sau viselor.

Ne place sa cotrobaim dupa crengute si firicele metaforice, iar mie imi place uneori sa cotrobai si dupa metaforice margele de sticla, dar asta numai pentru ca sunt de sex feminin.

Este adevarat, multe lucruri le vedem si mai ales le simtim diferit.

Tu vrei sa stai cand eu vreau sa merg. Eu pedalez, tu accelerezi. Eu reciclez, tu risipesti. Eu rad si plang, uneori in acelasi timp, iar tu te uiti ciudat la mine. Ritmul dupa care ne reincarcam bateriile este total diferit. Suntem ca soarele si luna.

Tu, privesti cu ochii si simti cu creierul.

Eu, privesc cu ochii mintii si simt cu inima.

Eu vreau sa fii in preajma mea cand am nevoie si sa ma sprijini neconditionat. Vreau sa imi dai uneori semne ca ma iubesti. Vreau sa iti simt prezenta langa umarul meu, chiar daca esti departe... ilogic, nu?

Vreau sa stiu ca fiecare gest al meu isi gaseste ecoul in mintea si sufletul tau. Ca rezonam.

Stiu, uneori sunt imposibila. Mi-ar placea sa stiu si sa controlez total, dar stiu ca asta nu e posibil mereu, mai ales intr-o relatie. Critic si cele mai mici abateri de la o rigoare pe care o impun fara sa cer pareri. Dar care sunt convinsa ca este eficienta. Uneori mi-e greu sa inteleg ca fiecare are dreptul sa caute propria lui rigoare si propria lui eficienta, in acord cu sine, nu cu ceilalti. Ajuta-ma sa imi acordez sinele meu cu sinele tau. Vorbeste-mi pe limba mea si eu o sa-ti raspund pe limba ta.

Ludwig Wittgenstein zicea "Nimic nu este atat de greu ca a nu te insela pe tine insuti."

In acest joc in care ne-am inscris cu toate handicapurile posibile, hai sa ne acordam sansa de a nu ne minti, nici macar pe noi!


Luminita Carmina Codrescu
Psihoterapeut in practica independenta, Psihosexolog

psihologdefamilie.ro


Numar vizualizari: 2470
Adauga comentariu