Cel mai bun sampon nuantator Loncolor

Alegerea șamponului potrivit este o bază absolută atunci când vine vorba de îngrijirea părului; alegerea greșită poate face ca firele să devină prea grele și starea lor să se înrăutățească. Un rol crucial îl joacă, desigur, compoziția produsului-din acest motiv merită să aflați ce se ascunde sub unele reduceri date pe eticheta produselor cosmetice.Producătorii încearcă din ce în ce mai mult să posteze informații suplimentare pe produsele lor, care ajută la alegerea produsului potrivit. Cele mai multe medicamente sunt etichetate în mod specific, astfel încât să putem face o selecție de șampon (de exemplu, șampon pentru păr uscat sau pentru păr colorat).

Ce altceva ar trebui să acorde atenție?

În primul rând: compoziția șamponului pentru păr

Cumpărături la farmacie sau magazin de cosmetice, ar trebui să înceapă cu citirea compoziției produsului selectat. În primul rând, pentru a verifica dacă acest medicament nu conține substanța la care suntem alergici. În cazul șamponului, acest lucru este deosebit de important, deoarece scalpul este foarte sensibil și poate duce rapid la roșeață și iritare.În al doilea rând, cunoașterea substanțelor care alcătuiesc șamponul ne va permite să alegem medicamentul potrivit pentru nevoile noastre.

De exemplu, femeile cu păr slab și fragil ar trebui să aleagă șampoane care conțin cât mai multe ingrediente hidratante, cum ar fi uleiurile și substanțele de ceară.Ce altceva ar trebui să acorde atenție?

Ce face de fapt parte din șampoane?

Șampoanele includ, de obicei, câteva până la o duzină de ingrediente; printre acestea, cele mai importante sunt detergenții meniți să elimine murdăria părului și a scalpului. Acestea ne permit să creăm spumă, datorită căreia putem spăla mai bine părul. Cele mai frecvente detergenți sunt SLS și SLES; cu toate acestea, trebuie amintit că, în unele cazuri, este mai bine să alegeți șampoane cu un conținut mai mic al acestor substanțe (în special pentru persoanele cu păr care au nevoie de îngrijire intensivă de recuperare). De ce? SLS și SLES sunt în primul rând detergenți, ceea ce înseamnă că pot provoca cu ușurință iritarea scalpului, pot perturba secreția de sebum sau pot provoca mâncărime. Din acest motiv, șampoanele cu concentrație ridicată de detergenți sunt cele mai potrivite pentru persoanele care se luptă cu problema, părul este rapid gras. Șampoanele care conțin o cantitate semnificativă de SLS și SLES sunt, de asemenea, potrivite pentru persoanele care folosesc o cantitate mare de produse cosmetice pentru coafarea părului în fiecare zi.

Compoziția șampoanelor poate include siliconi, adversarii lor aproape la fel de mult ca suporterii. Sarcina principală a siliconilor este de a umple cavitățile în structura părului; astfel, ele îndeplinesc o funcție importantă de îngrijire la prima vedere. Cu toate acestea, se pare că siliconul îngheață simultan părul, ceea ce duce la faptul că nu există substanțe nutritive conținute în șampon sau balsam care să pătrundă în interior. După cum este ușor de ghicit, utilizarea pe termen lung a acestui tip de machiaj poate duce la deteriorarea gravă a părului. Din păcate, mulți oameni acordă atenție numai rezultatelor inițiale ale utilizării șampoanelor cu conținut ridicat de silicon-părul devine strălucitor și neted.

Alte ingrediente

Mult mai rar, componentele șampoanelor sunt înlocuite, de obicei, uleiuri vegetale, pantenol, colagen, elastină, ceramide sau extracte din plante. Fiecare substanță provoacă un anumit efect sau previne simptomele specifice; de exemplu, uleiurile vegetale protejează împotriva expunerii la lumina soarelui dăunătoare sau împotriva expunerii la radicalii liberi, dar funcționează și hidratează și fac părul mult mai elastic și strălucitor. Pantenolul, la rândul său, nu numai că ameliorează inflamația pielii, ci și accelerează creșterea părului (la fel ca colagenul și elastina, care împiedică, de asemenea, pierderea umidității). O componentă a acțiunii de interes sunt ceramidele – au un efect direct asupra proprietăților suprafeței părului. Firele sunt spălate cu șampon cu un număr relativ mare de ceramide devin mai hidrofobe și, în plus, protejate de efectele factorilor externi nocivi, cum ar fi, de exemplu, razele ultraviolete.Alte ingrediente

Cum de a alege un sampon?

Dacă știm deja cele mai frecvente componente ale șampoanelor și, de asemenea, avem cunoștințe despre acțiunea lor, merită să ne gândim la ce medicament va fi cel mai potrivit pentru noi. De exemplu, dacă părul este gras, cea mai bună alegere ar fi șampoanele care conțin cât mai multe detergenți posibil, adică SLS și SLES – acestea vor permite curățarea temeinică a scalpului și eliminarea efectelor seboreei. Cel mai bine este dacă medicamentul ales va avea astringenți în compoziția sa, cum ar fi ulei de citrice, salvie sau mușețel (Notă: Acesta din urmă după o utilizare prelungită poate ușura ușor culoarea părului). Pentru părul gras, este mai bine să evitați medicamentele care conțin siliconi.
La rândul său, dacă aveți de – a face cu părul fragil și uscat, este mai bine să alegeți produse cosmetice care vor avea proteine și lipide în compoziția lor-datorită acestui fapt, firele se vor hrăni și se vor recupera. Este important ca acest tip de șampon de păr conține componente care inhibă umiditatea (colagen, elastină). Foarte des, produsele cosmetice destinate uscat și fragil au silicon în compoziția sa; astfel de medicamente ar trebui să fie utilizate foarte atent, deoarece efectul pe termen lung poate fi contraproductiv.
Dacă vine vorba de părul vopsit, cea mai bună alegere ar fi șampoanele care conțin o cantitate mare de hidratante, precum și ingredientele care vor susține culoarea. La rândul său, în cazul slăbirii și căderii, trebuie acordată o atenție deosebită medicamentelor care conțin extracte de plante corespunzătoare.

Lasă un comentariu