credit cu buletinul

Imaginează-ți să cumperi o bere sau un rezervor de benzină doar cu o atingere a degetului sau scanarea irisului. Următoarea generație de carduri de credit, cunoscute sub numele de carduri biometrice, ar putea face acest lucru.

Aceste carduri de credit se bazează pe autentificare biometrică, care implică utilizarea unei părți din machiajul fizic pentru a verifica identitatea.

Încă în faza pilot, cărțile biometrice ar putea fi următorul lucru important pentru bănci, comercianți și consumatori din cauza necesității unei mai bune securități a cardurilor. Deși cardurile nu vor fi disponibile pe scară largă pentru ceva timp în Statele Unite, tehnologia este de așteptat pentru a ajuta la combaterea fraudei cardurilor de credit.

credit cu buletinul

Ce Sunt Cardurile De Credit Biometrice?

Este posibil să fiți familiarizat cu autentificarea biometrică deoarece unele dispozitive mobile o folosesc. Anumite iPhone-uri de mere vin cu amprente și caracteristici de identificare a feței. Și Samsung Pay, o tehnologie de plată mobilă, folosește un scaner de iris.

O serie de firme din întreaga lume testează și ajustează tehnologia biometrică a cardului de credit. Ele sunt honing tehnologie care poate ID-ul utilizatorilor de amprente.

“Arată, în esență, la fel ca un card de cip standard, cu excepția faptului că are un centru de amprente în el”, spune Tom Rapkoch, director de identitate și produse de risc la Visa.

La magazinele brick-mortar, țineți cardul cu degetul pe locul desemnat și fie îl puneți într-un cititor de cipuri, fie îl atingeți pe cititor pentru o plată fără contact, spune Rapkoch.

Odată ce cititorul contactează cardul, acesta va încerca să valideze amprenta, spune el. O lumină roșie nu indică nicio potrivire, și o lumină verde este un du-te.

O conexiune electromagnetică între card și cititor activează cipul cardului și senzorul de amprente. Cărțile includ o bucată de laminat care poate citi și stoca până la patru amprente de la o singură persoană, spune Bob Reany, vicepreședintele executiv al Mastercard de la identity solutions.

Cum Sunt Cărțile Biometrice Diferite De Alte Cărți?

Cărțile biometrice pot însemna că nu vei avea nevoie de un ac. Dar asta nu e singura cale prin care diferă de cărțile de credit standard.

Din cauza tehnologiei lor, spune Rapkoch, cardurile biometrice costă emitenții mai mult pentru a produce decât cardurile de azi. O carte biometrică ar putea costa mai mult de 20 $în comparație cu $1 la $ 2 pentru un card EMV chip, ABI de cercetare estimări. Dar Rapkoch spune că este prea devreme pentru a spune dacă băncile vor trece acest cost pentru consumatori.

Ca și în cazul oricărei tehnologii noi, industria va lucra la reducerea costurilor de producție în masă, declară Reany.

Cardurile biometrice vor utiliza, de asemenea, un proces diferit de activare în comparație cu cardurile standard. Acest proces este mai implicat decât ceea ce mulți oameni sunt obișnuiți: să dea un telefon sau să intre online.

Un card biometric de la firma de securitate digitală Gemalto este activat într-un proces care ia câteva măsuri. În primul rând, apăsați pe card de mai multe ori, cu cel puțin un deget până când o clipește lumina pentru a arăta că imprimarea este stocată, spune Frederic Martinez, manager de produs Gemalto pentru biometrice și plăți avansate.

Cardul este gata să fie utilizat după o tranzacție de un punct de Vânzare-Aceasta este o achiziție în magazin – în care deținătorul cardului folosește un PIN, adaugă el. După aceea, PIN-ul este o soluție de rezervă atunci când o amprentă nu poate fi utilizată.

Când vei putea obține un card de Credit Biometric?

Cărțile biometrice ar putea apărea în 2020 pe unele piețe străine, declară Reany, în special în cazul în care guvernele necesită identificarea amprentelor digitale pentru beneficiile sociale.

În Statele Unite, nu vă așteptați să înlocuiți cardul chip din portofel cu un card biometric prea devreme. Emitenții de carduri se concentrează asupra listării finale a cardurilor EMV și asupra afluxului de plăți fără contact, declară Rapkoch.

Totuși, producătorii de carduri, emitenții, cum ar fi Visa și Mastercard, și băncile din întreaga lume testează din ce în ce mai mult carduri biometrice în programe pilot. Tehnologia de astăzi este “ani-lumină înaintea Locului în care a fost chiar și acum un an”, cu progrese în utilizarea și fiabilitatea, adaugă Martinez.

Studiile s-au concentrat în principal pe Europa, care a utilizat de mult timp sistemul CIP și PIN. “Oamenii apreciază cu adevărat că, cu această carte, ei nu trebuie să pună în PIN-ul”, spune Martinez.

Când vei putea obține un card de Credit Biometric?

Care sunt beneficiile cardurilor biometrice?

Cardurile biometrice oferă două beneficii principale. Primul este că ei procesează tranzacțiile un pic mai repede decât cărțile de azi.

Tehnologia cardului Biometric reduce frecarea, spune Rapkoch. “Dacă aveți un ac asociat cu un card, acest (proces) merge un pic mai repede pentru că practic țineți cardul în același mod ca și în cazul unei tranzacții de astăzi”, spune el.

Un alt beneficiu al cardurilor biometrice este că acestea sunt mai sigure decât cărțile standard.

Carduri cip în SUA sunt mai sigure decât carduri bandă magnetică. Dar dacă un tip de card e pierdut sau furat, ai putea cădea victimă unei fraude. Utilizatorii cardului nu au o a doua formă de autentificare pentru a dovedi că sunt deținători de carduri.

Cărțile biometrice elimină și problemele cu popicele. Cu un card biometric, nu aveți nevoie pentru a utiliza un PIN în public și poate evita furtul PIN de la cineva care se uită peste umăr, Rapkoch spune.

Cardul de credit biometric “se bazează mai degrabă pe cine ești decât pe ceea ce știi”, spune el. “E un bonus din punct de vedere al securității.”

Lasă un comentariu