Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Poza specialistului Luminita Carmina Codrescu

Sunt offline

Trimite-mi o intrebare


Program de lucru

  • Luni: 8 - 23
  • Marti: 8 - 23
  • Miercuri: 8 - 23
  • Joi: 8 - 23
  • Vineri: 8 - 23
  • Sambata: 8 - 23
  • Duminica: 8 - 23

Luminita Carmina Codrescu

Psihoterapeut in probleme de cuplu si familie, Psihosexolog

Varsta: 54 ani
Expert in: Psihologia cuplului, Psihologia copilului, Psihotraumatologie , Sexologie, Analiza tranzactionala, NLP, Consiliere in cariera
Apreciere
5 motive ca sa lasi copilul cu tata

Poza
09 Septembrie 2015

Cand vine vorba despre copii, mamele devin instantaneu leoaice. Nu degeaba se tot vorbeste despre instinctul matern si prea putin despre cel patern. Pe undeva este normal acest lucru, pentru ca, desi fizic separarea corpurilor s-a produs la nastere, mama si copilul ei formeaza inca multa vreme un soi de organism dublu, in care exista o puternica interdependenta biologica, dar si psihologica, spre deosebire de relatia cu tata, care este mai putin instinctiva.

Mama este cea nevoita sa perceapa acel ceva derivand din propriul organism ca pe un individ separat, lucru care o frustreaza. Ea este sursa primara de hrana, este cea care stie cel mai bine sa inteleaga limbajul incipient al copilului si care aloca cel mai mult timp pentru a satisface nevoile acestuia.

Atentia sustinuta acordata de mama copilului neajutorat, risca foarte usor sa se transforme in exagerare, ba chiar in obsesie. Fiecare a cunoscut mame care ambaleaza mobilele in carpe, sau infofolesc copilul cand afara sunt 35 de grade.

Astfel, de multe ori, mama il indeparteaza pe tata din preajma copiilor, aducandu-si astfel singure un prejudiciu, atat lor cat si copiilor.

O lista de 5 motive poate fi utila mamelor in moderarea exceselor pe care le fac in educatia copiilor lor si le poate scoate de pe lista vesnicelor motive pentru care copiii deveniti adulti apeleaza la consiliere psiholologica sau chiar terapie.


1. Tatii sunt rationali

Se stie ca emotiile intuneca ratiunea si ca femeile au in creier dezvoltata partea emotionala mai mult decat partenerii lor. Asadar, multe din deciziile lor cu privire la copii sunt luate mai mult emotional decat rational. In multe situatii, decizia rece si fara suflet a unui tata poate avea efecte mai bune pe termen mai lung, cum ar fi spre exemplu stabilirea unui program sportiv pentru copil.


2. Tatii au mai multa forta

Este pacat ca mamele sa nu dea copiii in brate tatilor de teama ca ei sa nu fie neindemanatici cu acestia. Agilitatea, forta si atentia periferica a barbatilor este superioara femeilor, deci copiii sunt perfect in siguranta cu ei. Chiar si atunci cand ii arunca in sus.


3. Tatii nu se tem

Mamele au o cantitate multiplicata de temeri, pentru ca implica si securitatea copiilor. Mamelor le va lua mereu mai mult timp sa ia decizii vizand partea de explorare si cunoastere a lumii inconjuratoare, sau ar putea avea tendinta de supraprotejare a copiilor in dauna dezvoltarii curiozitatii lor naturale sau de incercare a abilitatilor fizice sau chiar intelectuale. Tatii, dimpotriva, vor stimula apetitul copiilor pentru a descoperi ce este nou, chiar cu riscul unor aventuri. Dar doar asa copiii isi vor testa si depasi limitele.


4. Tatii stiu sa se joace

Pentru ca, nu-i asa, barbatii sunt niste copii mari, tatii sunt partenerii ideali de joaca pentru micutii lor. Cu ei, jocul este o aventura. Tati poate fi un calut nazdravan, Superman sau alt erou indragit de copii, care vor rade si se vor distra garantat. Daca este si mami acolo sa imortalizeze momentele, cu atat mai bine!


5. Cand tatal devine parinte, mama devine femeie

Nu este de neglijat acest aspect, al mamelor care, angajate 24/24, 7/7 la jobul cresterii copiilor, uita sa aloce timp si pentru ele. Cu timpul se pierd in rutina zilnica si le vine tot mai dificil sa joace si rolul de femeie. Frumoasa, ingrijita, sigura pe ea, atractiva si dezirabila sexual pentru partener, admirata de sexul opus si chiar de celelalte femei. Feminitatea este o caracteristica pentru care trebuie sa aloci timp, energie, resurse si mai ales sa poti fi suficient de odihnita si relaxata sa o arati celorlati. Si de aceea doi parinti care fac cu randul de garda la copil se pot sustine reciproc in dezvoltarea personala de care are nevoie fiecare.

E util sa fiti leoaice, dar aveti incredere si in leii vostri, pentru ca puiutii sa creasca armonios si in siguranta :)


Numar vizualizari: 2187
Adauga comentariu