Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Noutati

Gaseste-ti linistea pe timpul verii

Poza 29 Iulie 2015

Vara a sosit si tentatia de a amana proiectele "serioase" pana la toamna este mare. Pana la urma, nu aceasta este perioada anului in care sa ne simtim bine? Insa, sunt multi carora le este greu sa isi gaseasca pacea asociata cu aceasta perioada calduroasa si lipsita de griji. Vestea buna este ca vara ne ofera oportunitatea de a ne gasi linistea, daca profitam de timpul frumos. Uite cateva metode pentru a iti gasi pacea interioasa:

1. Intareste legaturile cu familia si prietenii tai
Studiile au demonstrat ceea ce multi dintre noi recunoastem instinctiv: calitatea relatiilor determina fericire si satisfatie generela. Timpul petrecut cu cei apropiati este o metoda eficienta de a-ti imbunatati starea emotionala.

2. Incerca sa te distantezi de provocari
La fel de semnificativ ca si apropierea fata de cei dragi, inlaturarea problemelor este o metoda pentru a cultiva starea de bine. De multe ori se intampla ca mintea noastra sa integreze problemele in cadrul sinelui. Noi nu suntem problemele noastre. Ele isi exercita puterea asupra emotiilor si sinelui atat cat li se ingaduie.

Incerca acest experiment: Daca ti-ai putea privi provocarile prin ochii unui observator obiectiv, ce crezi ca s-ar simti diferit, probabil mai putin coplesitor? Daca ti-ai inchipui ca oferi un sfat cu privire la aceste probleme, care ar fi acela? Aceste mecanisme mentale pot inlatura din povara provocarilor. Ele pot fi inlaturate, dar, de asemenea, te pot domina si defini, daca le lasi.

3. Creaza ceva minunat
Vara este timpul perfect pentru a incepe un nou proiect. Fie ca vrei sa inveti o limba sau sa deprinzi o activitate practica, atata timp cat este placut si usor de realizat, lasa-te purtat de val. Creativitatea si productivitatea sunt un tonic excelent impotriva depresiei, capabile sa iti imbunatateasca stima de sine si sa te elibereze de sentimentele negative, in orice moment. Pentru fiecare clipa pe care o petrecem creand, exista clipa in care nu ne-am temut de viitor si nu am insistat asupra trecutului. Daca esti impovarat de frica sau regrete, concentreaza-ti toata energia pentru a te dezvolta. Te vei simti mai bine.

4. Fii prezent!

Suna simplu, nu? Din pacate, acesta este un lucru foarte greu de realizat in cadrul societatii de astazi. Incearca sa iti incetinesti ritmul si invata sa te centrezi. Deconecteaza-te. Ofera-ti cateva momente pentru a medita in liniste. Si daca o faci, cultiveaza pacea pe care o ofera existenta. Atentia te ajuta sa iti golesti mintea si te ajuta sa te concentrezi, imbunatatind atat starea emotionala, cat si starea fizica, micsorand tensiunea si eliminand stresul care poate provoca hipertensiune sau probleme cardiovasculare.

5. Fa-ti planuri! 
Este greu sa faci schimbari si chiar daca este mijlocul anului si esti departe de promisiunile pe care ti le-ai facut in Ajunul Anului Nou, nu este totul pierdut. Creaza un plan logic si detaliat pentru a incepe sa iti indeplinesti dorintele. Aceasta incercare poate genera acea inertie necesara si cateodata, simplul fapt ca s-a palnuit inceputul, este suficient.

Asa ca profita de linistea verii si investeste putin timp pentru a-ti gasi linistea. Mintea si trupul iti vor multumi mult timp dupa ce calmul sezonului cald va face loc agitatiei ce apare odata cu venirea ploilor. 

Adauga comentariu