Incearca noul chat AUDIO-VIDEO la un pret promotional!
BETA
Inregistreaza-te

Noutati

Parerea psihoterapeutului: Barbatii sunt prosti inainte de sex, femeile dupa

Poza 10 Noiembrie 2016

Se tot vorbeste despre emotiile pe care le resimtim cu totii atunci cand ne indragostim, atunci cand intalnim pe cineva interesant sau pe cineva care pur si simplu ne face sa ne gandim la cele necurate. Se tot vorbeste si se va vorbi mult timp de-acum incolo, e unul din acele subiecte. Simona Preda, psihoterapeut la Cabinetul de Psihoterapie Dragomir&Preda si owner la Monoclu.ro, spune ca barbatii sunt prosti inainte de sex, iar femeile dupa.
 

Femeile conduc inainte sa ajunga in pat, iar barbatii dupa aceea

Ai observat cum femeile sunt la conducere inainte sa ajunga in pat, iar barbatii dupa? Ai observat cum femeile participa ele insele la un fel de licitatie inainte de sex? Care dintre ei poate oferi mai mult? Cine face mai multe cadouri? Cine poate, de fapt, sa le puna lumea la picioare? Poate fi un tata bun? Este sensibil? Daca este sensibil, este si un barbat puternic? Ele isi pun, involuntar, toate aceste intrebari si trec actiunile pe care le fac barbatii pe care ii studiaza printr-o serie de filtre dificil de definit.
 

"Ideea este ca noi, femeile, in mod natural cautam fidelitate emotionala. De aceea, pana sa facem pasul urmator, trebuie sa fim sigure ca ne angajam in ceva sigur, care ne poate ofei incredere si chiar stabilitate. Toate acestea pentru ca privim sexualitatea fara dragoste ca pe o pizza fara blat: ai toate ingredientele, dar iti lipseste cel care le leaga. Totul devine instinctiv, animalic, mecanic si fara noima.", spune Simona Preda.


Asa ca inainte de sex femeile ii asteapta la parada. Trebuie sa fie convinse ca va fi bine si dupa. Iar barbatii se chinuie. Trimit flori, le scot in oras, le fac sa rada, le prezinta prietenilor, fac cam tot ce le sta in putinta pentru a le demonstra ca-si merita premiul.


Dupa ce cutia pandorei este deschisa apare disperarea femeilor


Mai devreme decat ai crede, femeile incep sa se ingrijoreze. Daca pleaca? Daca s-a terminat? Daca nu m-am ridicat la asteptari? Avand aceste ganduri negre, femeile incep sa actioneze ca niste mici victime devorate, indepartandu-se vertiginos de imaginea de dive puternice de la inceputul relatiei.


"Barbatii cauta fidelitate sexuala. Aceste lucruri provin din arhetipuri formate de-a lungul omenirii, inconstient colectiv, precum si din diferentele de alcatuire a sinapselor. Hormonal suntem foarte diferiti, in voi alearga alti demoni. In plus, inca din antichitate, barbatii vanau si femeile asteptau. De aceea, inconstient, ei isi doresc inca sa fie asteptati de femei. Iar femeile isi doresc ca ei sa se intoarca acasa cuminti dupa vanatoare. Ati observat cat de diferit reactioneaza atunci cand sunt inselati? Pentru ei parca se termina viata.", continua Simona Preda.


Acum se inverseaza rolurile: femeile vaneaza fidelitatea emotionala a barbatilor in timp ce ei se lasa greu. De ce sa accepte usor cand piata este asa variata, cand femeile sunt atat de puternice si fac fata aventurilor mult mai usor? Cand ele sunt, de fapt, mai barbate decat ei? Unde mai adaugi si un stil de viata haotic, un program de distractii full time sau un job de 12h/zi, o deceptie care inca ii mai bantuie, o stima de sine putin peste 0 care mai trebuie hranita cu niste fetite... De ce s-ar arunca ei intr-o relatie serioasa?

 

Adauga comentariu