zaplo credite rapide

Consumatorii au pierdut un total de 1,48 miliarde USD în mod colectiv din cauza practicilor frauduloase în 2018, Potrivit Comisiei Federale pentru comerț. Consolidarea datoriei, plata facturilor medicale și alte servicii pot oferi opțiuni atractive de împrumut personal și ademeni în consumatori care nu suspectează, care apoi află că creditorul a fost o fraudă.

Cum te poți proteja? Cum poți verifica dacă o companie de credit este legitimă? Aflați și să înțeleagă aceste semne comune de o înșelătorie potențial împrumut.

zaplo credite rapide

7 semne un creditor poate fi un escroc

1. Creditorul nu este interesat de istoricul plăților.

Una dintre dezvăluirile în avans pe care ar trebui să le vedeți este cerința de a retrage raportul de credit înainte de a vă împrumuta bani.

Creditorii de renume fac clar că vor trebui să se uite la dvs. de credit, uneori obtinerea rapoarte de la toate cele trei birouri de credit majore (Equifax, TransUnion și expert). Ei trebuie să știe dacă aveți o istorie de plata facturilor la timp și în întregime, care le oferă unele asigurări că veți fi la fel de sârguincios despre rambursarea unui împrumut.

Pe de altă parte, operatorii de înșelătorii de credite nu sunt cu adevărat interesați de rambursarea în timp util. Aceștia tind să facă contrariul, solicitând debitori cu risc ridicat care vor rămâne probabil în urmă cu plata împrumuturilor și, prin urmare, suportă taxe și penalități de întârziere excesiv de mari.

2. Creditorul nu e înregistrat în statul tău.

Comisia Federală pentru comerț (FTC) solicită ca creditorii și brokerii de credite să se înregistreze în statele în care își desfășoară activitatea. Dacă un creditor de care ești interesat nu enumeră nici un stat, ai putea fi de-a face cu o înșelătorie împrumut.

Verificați site-ul creditorului pentru a verifica o listă de state în care se desfășoară în mod legal de afaceri. Dacă nu-l găsiți, contactați biroul procurorului general pentru mai multe verificări. Creditorii trebuie, de asemenea, să opereze în temeiul unei carte bancare, astfel încât să caute aceste informații pe site-ul creditorului, de asemenea.

3. Creditorul cere un card de debit preplătit.

Unii escroci vă vor cere să furnizați un card de debit preplătit, susținând că au nevoie de el pentru asigurare, garanții sau comisioane. Instituțiile financiare legitime pot percepe o taxă pentru cererea dumneavoastră, evaluarea sau raportul de credit, dar aceste taxe sunt deduse din împrumutul dumneavoastră.

Un card de debit preplătit poate fi un instrument util pentru escrocheriile cu credite personale. Este practic la fel de nedetectabil ca numerar, și noroc raportarea ca furat dacă le-ați dat în mod voluntar la un escroc.

4. Creditorul cheamă, scrie sau bate

Creditorii legitimi de obicei fac publicitate în moduri la care te-ai aștepta, cum ar fi online sau prin alte mass-media. Dacă primiți o ofertă de împrumut prin telefon, prin poștă sau chiar o solicitare din ușă în ușă, fiți în gardă imediat. Potrivit FTC, este ilegal pentru companii de a oferi un împrumut în SUA prin telefon.

5. Site-ul creditorului nu este sigur.

Când vizitezi site-ul creditorului, ceea ce nu vezi poate fi la fel de important ca ceea ce vezi. Întotdeauna caută:

Un simbol lacăt pe orice pagină în care vi se cere să furnizați informații personale

Simbolul lacătului și adresa securizată înseamnă că site-ul este protejat de hoții de identitate care fură informații personale și le vând altor criminali.

În cel mai bun caz, lipsa acestor măsuri de siguranță înseamnă creditorul nu este preocupat de integritatea site-ului. În cel mai rău caz, aceasta ar putea însemna creditorul este lăsând informațiile expuse intenționat ca parte a unei înșelătorii împrumut.

6. Creditorul nu are nici o adresă fizică.

Asigurați-vă că creditorul care vă interesează a oferit o locație fizică. (Chiar și atunci, veți dori în continuare să conectați această adresă în Google Maps. În unele cazuri, întreprinderile care conduc escrocherii de credite personale vor lista adrese care sunt de fapt loturi vacante.)

Dacă nu găsiți nici un semn de o adresă fizică reală, ar trebui să evite creditorul. Mulți operatori de înșelătorii de credite ar fi mai degrabă nedetectabil, astfel încât acestea să poată evita consecințele juridice.

7. Creditorul te presează să acționezi imediat.

Nu cad pentru motiv de urgență. Una dintre caracteristicile escrocheriilor personale de împrumut este oferindu — vă un termen imediat pentru a scoate împrumutul, deoarece oferta expiră rapid -, eventual, chiar a doua zi.

Un creditor care folosește acest tip de tactică de înaltă presiune ar putea fi de până la nici un bine. Ar putea fi un truc să te fac să iei o decizie pripită.

Iată cum să fața locului un creditor legitim

Un creditor legitim oferă mai multe indicii dacă știi ce să cauți. Unele dintre aceste semne ale unei afaceri reale includ:

Iată cum să fața locului un creditor legitim

  • Ușor de ajuns. Creditorul va avea o adresă fizică, un număr de telefon, un e-mail disponibil pe site-ul lor. Acestea pot avea, de asemenea, o funcție de chat online. Sunt ușor de găsit și au prezența online a unei afaceri consacrate.
  • Bun serviciu pentru clienți. Personalul va fi instruit în servicii pentru clienți și angajații unui creditor cu reputație poate răspunde la întrebări și de a oferi sugestii, atunci când este cazul.
  • Interes în istoria creditelor. Nici un creditor legitim este de gând să împrumute bani fără a verifica pe capacitatea ta de a plăti înapoi. Chiar dacă își fac reclamă că sunt specializați în cei cu credite slabe, tot vor face un raport de credit și își vor baza opțiunile de împrumut pe rezultate.
  • Recenzii de căutare online. Yelp!, The Better Business Bureau, Google Reviews and other review sites are terrific resources for controlting potential lenders. Dacă vedeți mai mulți utilizatori marcarea o afacere ca o înșelătorie on-line, atunci este cel mai bine să stai departe.
  • Condiții complete de împrumut. Un creditor legitim va trece peste Termenii de împrumut cu tine și le trimite la tine în scris prea. Vor fi clare cu privire la termeni.
  • Fără plată în avans. Companiile de credit legitime nu vor cere plata în avans, fie în numerar sau carduri cadou. Aceasta este o unealtă comună pe care escrocii o folosesc pentru a obține bani nedetectabili de la victime.

Lasă un comentariu